AMPA Ferran i Clua

BLOG de l'AMPA de l'escola pública de Valldoreix Jaume Ferran i Clua

Activat el NIVELL 1 del PLA ALFA pel risc d’incendis a la nostra comarca

on 28 octubre, 2013

Hola.

Us informem que el Nivell 1 del Pla ALFA està activat a la nostra comarca.

Degut a les actuals condicions meteorològiques i al risc potencial d’incendi forestal la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat de la Generalitat de Catalunya (DGMNB) ha activat el NIVELL 1 del PLA ALFA a la nostra comarca “Vigilància prioritària d’incendis forestals “, recordem que el nivell màxim és el 3.

Aconsello siguem prudents i realitzem les tasques preventives corresponents. Estiguem pendents de l’evolució.

El Pla ALFA és un procediment operatiu que tenen els Agents rurals quan hi ha situacions de risc d’incendi, segons el mapa de perill diari d’incendi forestal.
L’activació del nivell 1 aquests dies ve donada per la situació de vent, i suposa que es farà una vigilància prioritària d’incendis forestals (es controlaran les columnes de fum en terrenys forestals i no forestals a menys de 500 m de zones forestals, s’identificarà l’autor del foc i, en cas de perill, li demanaran que l’apagui)
Cal tenir en compte que entre el 15 d’octubre i el 15 de març, tot i que en condicions normals NO ES NECESSITA DEMANAR PERMÍS PER FER FOC, s’ha de COMUNICAR que es farà aquest foc. Aquesta comunicació es pot fer presencialment a l’Ajuntament, i aquest ho comunica via telemàtica a la Generalitat (Cos d’Agents rurals).
Entre el 15 de març i el 15 d’octubre no es poden fer cremes a menys de 500m de terrenys forestals i, si es volen fer, s’ha de demanar permís.
Moltes gràcies,
20131027 Pla Alfa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

<\/body>