AMPA Ferran i Clua

BLOG de l'AMPA de l'escola pública de Valldoreix Jaume Ferran i Clua

Activitats del temps de migdia (1er i 2on trimestre)

on 1 abril, 2016

Com sabeu, el temps de migdia està gestionat per l’empresa 7 i Tria. En aquestes hores les monitores fan molt més que ajudar els nens i nenes a adquirir bons hàbits menjant. A part de l’estona en què estan dinant, 7 i Tria organitza activitats i tallers que enriqueixen el temps d’esbarjo del migdia dels alumnes.

Des de principi de curs estan guarnint el menjador, cada any seguint una temàtica diferent. Enguany estan creant un bosc amb un arbre “central” protagonista, el texturitzador, que fan servir per treballar els aliments, parlant de textures, colors i sensacions. Veuen com els aliments es transformen, i ho porten al terreny de les emocions, de manera que els nens puguin reconèixer i modificar els seus propis impulsos (de ràbia o enuig a alegria, etc.)

texturitzador

Per altra banda, cada classe té un arbre que fan els alumnes de cada curs i que serveix per instaurar dinàmiques de reforç positiu. Cada curs té una activitat diferent en la qual han de “treballar” (seguint bons hàbits, com a classe) per aconseguir una recompensa (simbòlica) els divendres: veure una pel·lícula amb crispetes, jornada de patinatge a pistes, tallers o jocs especials…

arbres-2

arbres-1

patinant

Els alumnes de 1r i els de 6è cooperen per parelles formades per un nen/a de cada curs, cosa que serveix per involucrar els de 6è, que ajuden els de 1r i intercanvien algun “detall” com ara una polsera o clauer.

coneixença

També amb la voluntat de treballar els hàbits del dinar amb els nens i nenes de parvulari, s’ha confeccionat un gran mural: Dinem en família, amb les fotografies que els alumnes han portat, en les quals es veu la família dinant. El mural està exposat al menjador i encara s’està construint.

murals-mengem

Com a novetats del curs, s’ha engegat un taller d’escacs per als alumnes de 3r a 6è que ha tingut molt d’èxit de participació.

escacs

També s’han començat a celebrar els aniversaris dels nens i nenes l’últim divendres de cada mes. Els/les protagonistes de cada mes poden votar les postres que prefereixin d’entre 4 opcions. Les que tinguin més vots són les postres que tothom prendrà l’últim divendres del mes. Quan arriba el dia, els nens i nenes que han fet anys es posen dempeus mentre els companys els canten la cançó d’aniversari.

aniversaris

A part de totes aquestes activitats que es van fent de manera continuada, durant el temps de migdia també s’han celebrat altres festes: es va celebrar la festa de la Castanyada en la qual els “grans”, disfressats de castanyeres, van repartir castanyes als alumnes de P3 a 2n. També, els alumnes dels cursos de 3r en endavant van fer obres de teatre d’aquesta temàtica, que representaven a alumnes més petits. Els de 6è van inventar ells l’obra, i fins i tot van fer el decorat!

teatre1 teatre2 teatre3

Per Nadal s’organitza un espectacle per a la Marató de TV3, i enguany s’han recaptat 1.336€ per ajudar en la investigació i curació de la diabetis i l’obesitat. És una mica més del que es va recaptar l’any passat, tot i que en aquesta ocasió no es cobrava un preu fix per entrada, sinó que es va deixar el donatiu al criteri de cada família. Felicitats!

A part de preparar l’actuació de la Marató, també van fer tallers de manualitats.

Ja durant el segon trimestre, per celebrar Carnestoltes es va fer el “dinar amagat”. Els nens i nenes de P4 a 6è van estar preparant màscares, antifaços, ulleres amb motiu “de bosc”… i el dia 5 de febrer van entrar a dinar amb els ulls tapats amb aquestes màscares. No veien el dinar fins que no es van asseure a taula, per això és el “dinar amagat”. Algunes màscares se les van endur els nens i nenes, d’altres s’han quedat per guarnir el bosc del menjador.

dinar-amagat1

dinar-amagat2

dinar-amagat3

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

<\/body>